VM i roning: SØLV til letvægtsdamedobbeltfireren
Letvægtsdamedobbeltfireren med Helene Nygaard Olsen, Sarah Jürgensen, Christina Pultz og Sarah Christensen har netop vundet sølv ved VM i roning for ikke-olympiske både i Plovdiv, Bulgarien efter en flot og veldisponeret præstation. De fire danske kvinder kæmpede længe mod Polen forrest i feltet, der talte seks både, men på de sidste 700 meter ville Italien også lege med om medaljerne. Den danske kvartet afviste dog kontant italienerne i spurten og hentede også ind på Polen. Polen holdt danskerne halvandet sekund bag sig over målstregen og blev verdensmestre, mens Danmark tog sølv og Italien bronze.

 

En stor triumf for det danske hold, der kort inden VM byttede rundt på pladserne i båden - noget der øjeblikkeligt gav mere fart i båden:

"Det var ret vildt og overvældende at stå på podiet, og jeg tror, jeg tudede mere end polakkerne! Vi er meget lettede og glade for vores VM-sølvmedaljer. Vi byttede pladser i båden lige inden VM-træningslejren, og det har fungeret rigtig godt og givet rigtig meget fart. Vi har næsten ikke haft dårlige træningspas siden vi byttede rundt, så det er meget overvældende at stå med en VM-sølvmedalje nu foran så mange danskere hernede. Det er rigtig stort og første gang vi har prøvet at tage en VM-medalje, og det er bestemt noget man godt kunne vænne sig til," fortæller Helene Nygaard Olsen fra Plovdiv.Kamp mod polakkerne
Ved world cuppen i München i juni var de danske piger et stykke efter polakkerne, men i indledende løb her ved VM var danskerne endnu tættere på, og i finalen roede de næsten lige op med Polen.

"Vi går ud og vil passe vores eget løb, men med forbedringspunkter fra indledende. Da vi går forbi de første 1.000 meter har vi gjort alt det, vi skal, og jeg sidder med en god fornemmelse. På de sidste 1.000 meter rykkede vi som vi skulle, og det var tæt på at være det mest perfekte løb, jeg har roet.  Vi vidste, vi skulle hænge på polakkerne, og jeg kunne fornemme dem hele vejen. Da vi mangler 600 meter kommer italienerne op, men de lyder desperate, da de kalder spurten, og jeg var ikke i tvivl om, at vi havde mere at give af end dem. Da vi kom i mål var vi ikke i tvivl om, at vi havde taget sølvmedaljen, og vi var super glade," siger Helene Nygaard Olsen.


Sarah C, Christina, Sarah J og Helene med en stolt og glad træner, Jacob Amstrup.

Top-3, VM-finale, letvægtsdamedobbeltsculler
Guld) Polen, 6:36.17
Sølv) DANMARK, 6:37.82
Bronze) Italien, 6:39.13